Knolselderij is een van de gewassen die wij telen. Knolselderij is een erg gezonde groente met een kenmerkende smaak. Een prettige groente om te verwerken in gerechten. Zo kan je knolselderij koken, stoven en wordt het vaak verwerkt in diverse soepen zoals erwtensoep. Wij telen knolselderij van begin mei tot eind februari.

Wat is knolselderij?

Knolselderij is een redelijk grote, bleekbruine knol. Het heeft over het algemeen veel knoesten en wortels. Knolselderij behoort tot de bleekselderijfamilie. Echter is het wel een uitzondering op de rest van zijn familie. Knolselderij groeit namelijk onder de grond. In principe is de knolselderij die wij eten een verdikte wortel van de selderijplant. Ondanks dat knolselderij over het algemeen voor de knol worden geteeld, zijn de bladeren ook zeker eetbaar.

Onze knolselderijteelt

Knolselderij planten

Wij planten knolselderij drie keer per jaar in de eerste weken van mei. Iedere keer wordt er een ander ras gepland. Wij hebben gekozen voor deze drie verschillende rassen omdat deze rassen de hoogste opbrengst en de beste kwaliteit geven voor de periode waarin zij groeien.

Insect- en ziektebestrijding

Tijdens de groei van de knolselderij spuiten wij tegen insecten en ziektes. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de knol goed blijft. Ook bestrijden wij het onkruid tussen de planten zodat de knolselderij niet hoeft te concurreren met het onkruid en de plant alle ruimte krijgt om te groeien. Dit doen wij enkel wanneer het nodig is. Op deze manier proberen wij zo milieuvriendelijk mogelijk te telen.

Oogsten knolselderij

Van half september tot eind februari wordt de knolselderij geoogst. Het oogsten van de knolselderij met loof (blad) gebeurd in het begin met de hand. Vanaf half november wordt er met een klembandrooier gerooid. De knolselderij met loof slaan wij op en kunnen tot eind februari geleverd worden.

Schoonmaken van de knolselderij

Wanneer de knolselderij is geoogst dan wordt hij in de schuur schoon gemaakt. Hierbij worden handmatig de wortels verwijderd van de knol. Wanneer dit is gedaan, wordt alle knolselderij gewassen. Tijdens het wassen wordt de aarde van de knol verwijderd, zodat hij klaar is om de winkel in te gaan.

Onze verpakkingen

Wij kunnen knolselderij op diverse manieren aanleveren. Wat de voorkeur heeft bespreken we altijd vooraf met onze klanten.

Knolselderijteelt_Knolselderij met loof_TuinderijLuijkx

Knolselderij met loof –
8 of 10 stuks per kist

Wanneer hiervoor gekozen wordt dan leveren wij de knolselderij aan in kisten met 8 of 10 stuks per kist. Het blad wordt in dat geval niet van de knol verwijderd.

Knolselderij zonder loof –
8-10 stuks of 10-12 stuks per netzak

Wanneer hiervoor wordt gekozen dan leveren wij de knolselderij zonder loof aan in netzakken. Hierbij heeft u de keuze voor 8-10 stuks of 10-12 stuks per netzak. Het aantal stuks bepaalt de grootte van de knolselderij. Wij leveren namelijk in beide gevallen 10 kg per netzak.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben je opzoek naar een knolselderijteler die knolselderij aan jouw bedrijf kan leveren? Of heb je specifieke wensen die hierboven niet benoemd zijn? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Mail of bel ons voor meer informatie!

Contact