Savooiekool is een van de gewassen die wij telen. Savooiekool is een kool met een typische koolsmaak. Hierdoor kan je hem goed verwerken in een stamppot, salade, stoofschotel of lekker roerbakken. Bovendien is savooiekool erg voedzaam. Wij telen savooiekool van begin maart tot eind november.

Wat is savooiekool?

Savooiekool is rond of spits van vorm. In vergelijking met andere koolsoorten is een savooiekool is een ‘losse kool’, wat duidt op de bladeren die tamelijk los om elkaar zijn heen gevouwen. Savooiekool is verkrijgbaar in een gele en groene variant. De groene variant wordt ook wel ‘groene kool’ genoemd. Wij telen uitsluitend de groene variant.

Onze savooiekoolteelt

Savooiekool planten

Wij planten de savooie kool begin maart. Wij planten dan twee verschillende rassen, een zomer- en een winterras. Het zomerras groeit sneller dan het winterras, hierdoor verlengen we de oogstperiode.

Insect bestrijding en onkruidverwijdering

Tijdens de teelt wordt er, indien nodig, gespoten tegen insecten en ziekten om de kwaliteit van de savooiekool te waarborgen. Dit doen wij echter alleen wanneer het nodig is om zo milieuvriendelijk te telen. Ook wordt het onkruid tussen de planten bestreden. Hierdoor hoeven de kolen niet te concurreren met het onkruid en heeft de plant alle ruimte om te groeien.

Het oogsten van de savooiekool

Van begin oktober tot eind november oogsten wij de savooiekool. Het oogsten van de savooiekool doen wij met de hand. Het voordeel hiervan is dat iedere kool nog een extra keer wordt gecontroleerd op de kwaliteit.

Onze verpakkingen

Wij kunnen savooiekool op diverse manieren aanleveren. Wij bespreken altijd eerst met onze klanten wat de voorkeur heeft.

Savooie kool_Tuinderij Luijkx

Savooiekool los – 6 stuks per kist

Wij leveren savooiekool in kisten van 6 stuks per kist.

Savooiekool los – 8 stuks per kist

Ook is het mogelijk dat wij savooiekool leveren in kisten van 8 stuks per kist.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben je opzoek naar een savooiekoolteler die savooiekool aan jouw bedrijf kan leveren? Of heb je specifieke wensen die hierboven niet benoemd zijn? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Mail of bel ons voor meer informatie!

Contact