Naast ‘’normale’’ paksoi, telen wij ook Shanghai paksoi. Shanghai paksoi heeft een pittigere smaak dan de reguliere paksoi. Echter behoudt het wel het diverse karakter van paksoi, waardoor het op diverse wijzen verwerkt kan worden in gerechten. Zo kan je Shanghai paksoi rauw eten als een salade, koken of lekker wokken. Wij telen de Shanghai paksoi van begin maart tot eind oktober.

Wat is Shanghai paksoi?

Shanghai paksoi is een tamelijk nieuwe, kleine variant van paksoi. Shanghai paksoi heeft korte, groene, rechtopstaande bladstelen met daaraan donkergroene bladeren.

Shanghai paksoi is zoals de naam al doet vermoeden afkomstig uit China en Oost-Azië en door de jaren heen over de hele wereld verspreid. Zo is Shanghai paksoi gedurende het gehele jaar te verkrijgen in Nederland.

Onze Shanghai paksoiteelt

Shanghai paksoi planten

Vanaf begin maart tot begin september worden er wekelijks Shanghai paksoi plantjes gepland. Deze plantjes zijn dan al van zaadje tot plantje gekweekt bij een plantenkweker. Het proces bij de kweker duurt ongeveer 12 dagen. Na deze 12 dagen zijn de planten klaar voor de vollegrond.

Afdekken met windgaas

Wanneer de Shanghai paksoi is gepland, dekken we de plantjes onder met windgaas. Aangezien de plantjes nog erg kwetsbaar zijn als ze zo klein zijn, willen we ze zo goed mogelijk beschermen. Door het windgaas zijn de planten beschermd voor aanvreting, hevige regen en felle zon. Hierdoor krijgen de planten een zo goed mogelijk start!

Verwijderen van het windgaas

Na ongeveer 10 dagen wordt het gaas weer verwijderd. Dit doen wij zodat de planten optimaal gebruik kunnen maken van het zonlicht waardoor de kwaliteit van de planten verbeterd.

Indien nodig spuiten wij de planten vervolgens tegen insecten en onkruid om schade aan de planten te beperken. Dit doen wij echter enkel wanneer het nodig is. Op deze manier proberen wij zo milieuvriendelijk mogelijk te telen.

Het oogsten van Shanghai paksoi

Het oogsten van Shanghai paksoi gebeurt van begin mei tot eind oktober. Het oogsten doen wij met de hand. Dit doen wij omdat iedere paksoi hierdoor nog grondig gecontroleerd kan worden op de kwaliteit.

Onze verpakkingen

Wij kunnen onze Shanghai paksoi op diverse manieren aanleveren. Wij bespreken altijd met onze klanten wat zijn voorkeur heeft.

Shanghai paksoi_12 stuks per kist_TuinderijLuijkx

Shanghai paksoi los – 12 stuks per kist

Wij leveren Shanghai paksoi in kisten van 12 stuks per kist.

Shanghai paksoi los – 24 stuks per kist

Ook is het mogelijk dat wij ze leveren in kisten van 24 stuks per kist.

Shanghai paksoi_8 kg per kist/doos_TuinderijLuijkx

Shanghai paksoi los – 8 kg per kist/doos

Bovendien kunt u bij ons ook Shanghai paksoi op gewicht afnemen. In dat geval leveren wij kisten of dozen met 8 kg Shanghai paksoi per kist of dienst.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben je opzoek naar een teler van Shangai paksoi die Shanghai paksoi aan jouw bedrijf kan leveren? Of heb je specifieke wensen die hierboven niet benoemd zijn? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Mail of bel ons voor meer informatie!

Contact