Spinazie is een van de gewassen die wij telen. Een groente die op diverse wijzen in een gerecht kan worden verwerkt. Zo kan het gegeten worden als salade, wok gerecht of kan je het gekookt eten. Daarnaast wordt spinazie vaak ook verwerkt in smoothies vanwege de hoge voedingswaarde. Wij telen spinazie van eind november tot half september.

Wat is spinazie?

Spinazie is een bladgroente uit de amarantenfamilie. Het is een eenjarige bladgroente, die snel groeit. Spinazie is al vroeg in het voorjaar beschikbaar.
Van origine is spinazie afkomstig uit China. Ondertussen wordt spinazie over bijna heel de wereld geteeld, met uitzondering van tropische gebieden.

Onze spinazieteelt

Spinazie zaaien

Vanaf eind november tot half september wordt er wekelijks spinazie gezaaid. In deze periode worden er ongeveer acht verschillende rassen gezaaid. Dit doen we zodat de kwaliteit van de spinazie gedurende het gehele jaar kunnen garanderen. Het ene ras kan bijvoorbeeld beter tegen natte periodes dan het andere ras. Dit geldt ook voor droge, warme en koude periodes.

Naast onze reguliere rassen zaaien we ook regelmatig proefrassen om te kijken of het proefras mogelijker meer geschikt is dan het ras dat we gebruiken. Zo zijn wij constant bezig om de kwaliteit van onze producten te verbeteren.

Insect bestrijding

Tijdens de teelt van de spinazie wordt er, indien nodig, regelmatig gespoten tegen insecten en ziektes in de spinazie. Dit doen wij enkel wanneer het nodig is. Door het spuiten tot een minimum te beperken proberen wij zo min mogelijk belastend te zijn voor het milieu.

Beregening spinazie

Tijdens de teelt beregenen we de spinazie regelmatig zodat deze voldoende water heeft om te groeien, ook tijdens de steeds drogere Nederlandse zomers.

Oogsten van de spinazie

Het oogsten van de spinazie gebeurd vanaf begin april tot en met begin november. Dit doen wij door middel van een maaimachine. In het maaimachine worden de kisten met de hand gevuld. Het voordeel van het vullen met de hand is dat de spinazie nog een extra keer wordt gecontroleerd op de kwaliteit.

Onze verpakkingen

Wij kunnen onze spinazie op diverse wijzen aanleveren. We bespreken altijd met onze klanten wat de voorkeur heeft.

Spinazie los in kist - Tuinderij Luijkx

Spinazie los per kist

Wij kunnen spinazie in kisten leveren met 6 kg spinazie per kist.

Spinazie los per doos

Ook kan er gekozen worden om spinazie in een doos te leveren. In dat geval gaat er 5 kg spinazie in een doos.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben je opzoek naar een spinazieteler die spinazie aan jouw bedrijf kan leveren? Of heb je specifieke wensen die hierboven niet benoemd zijn? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden!

Contact